rocket Fri frakt och fria returer
Sök
Shop More To Checkout

Cords x Atelier Choque Le Goff

I vår har vi lanserat vårt unika samarbete med Paris-baserade designstudion Atelier Choque Le Goff. På ett lekfullt sätt utmanar Choque Le Goff rådande konventioner, uppfattningar och vanor genom formgivning, grafisk design, typografi, mode och scenografi.

Den limiterade kollektionen innehåller några av våra återkommande modeller uppdaterade med Choque Le Goffs grafiska motiv, och plaggen är inspirerade av välbekanta skyltar och deras budskap.

Strax före lanseringen bad vi Choque Le Goff-teamet berätta om deras arbete och idéerna bakom samarbetet.

Atelier Choque Le Goff har ett väldigt karaktäristiskt uttryck. Kan ni berätta mer om ert arbete och den röda tråden i det ni gör?

I vårt arbete lägger vi särskild tyngd på formbarhet, typografi och deras koppling till kroppen. Varje nytt projekt startar som ett spel med uppsatta protokoll och regler som vi sedan leker med.

Berätta om Cords x Atelier Choque Le Goff-samarbetet?

Att använda manchester som en ny referens handlade för oss om att utmana rådande normer och inspirera folk till att byta vanor. Vår första tanke var: hur kan vi förändra befintliga symboler? Grundläggande saker som att göra vänster till höger eller ja till nej, är det möjligt? Vårt mål är att skapa förvirring och att försöka få folk att ifrågasätta och leka med sina vanor, uppfattningar och referenspunkter, om så bara för skojs skull.

Vad är ert bästa manchesterminne?

Vårt bästa manchesterminne? Det var ganska nyligen… För några veckor sen åkte vi till franska nordkusten för att plåta samarbetet. Fem killar, helt klädda i manchester, kom till en övergiven hamn för svävare i gryningen. Hamnen var byggd i betong men allt var täckt av sand, som att naturen försökte återta platsen. Det var kallt, och blåste starka vindar. Hela dagen lekte och dansade vi i dessa vackra, avlägsna sanddyner. Smutsiga, frusna och glada.