Satsa på mönster

Det kan vara fint och stilrent att ha kläder bestående av en enhetlig färg. Men om du vill sticka ut lite mer i mängden och variera dina utstyrslar ska du satsa på ett köpa hem kläder med ett härligt mönster. Som du säkert har förstått vid det här laget har vi i det här inlägget valt att fokusera på just mönster för att du ska få en bra överblick över vilka mönster som är trendiga just nu och var du kan köpa dem.

Designers

Det finns ett flertal kläddesigners som har blivit kända för att de har en förmåga att ta fram kläder med ett mönster som lockar en stor kundkrets. I den här delen tänkte vi gå igenom några av dem.

Malene Birger

Malene Birger är en dansk modedesigner. Hon grundade sitt eget varumärke år 2003 som heter by Malene Birger. Hon har fått ett flertal fina priser för sina kreationer som bland annat innehåller stilrena mönster. Du kan köpa kläder av Malene Birger i ett flertal butiker.

Armi Ratia

Armi Ratia är namnet på en finsk modedesigner. År 1951 grundade hon varumärket Marimekko som är känt för roliga och vackra mönster som finns på kläder, textilier och inredning.

Missoni

Rosita och Ottavio Missoni är två italienska modeskapare. År 1953 grundades deras varumärke Missoni som blivit känt för deras färgglada mönster.

Olika mönster

Nu när du har fått veta lite mer om olika modedesigners du kan spana in för att köpa plagg med roliga och moderiktiga mönster är det hög tid att vi pratar lite mer om vanliga mönster du hittar på kläder i vanliga klädaffärer.

Djurmönster

Att inspireras av djurlivet på våra kläder är vanligt och trendigt. Några exempel på mönster inspirerade av djur är leopardmönster, zebramönster och tigermönster.

Ränder

Ett annat exempel på ett mönster som är vanligt förekommande på olika plagg är ränder. Ränder kommer i olika varianter och tjocklekar. Till exempel diagonala ränder och lodräta ränder.

Prickar

En annan typ av mönster som är vanligt förekommande på olika plagg är prickar. Prickarna kan variera i både storlek och färg.

Rutor

Ett annat sorts mönster som är vanligt förekommande på olika plagg är rutor. Rutorna kan variera i form, storlek och färg. Det är till exempel vanligt med skotskrutiga plagg som är inspirerade av tartanmönster vi finner i Skottland och deras klaner där mönstret symboliserar vilken klan man tillhör.

Natur

Ett annat exempel på mönster är de naturinspirerade. Till exempel blommor och växter.