Allt om träningskläder

Att byta om när man ska träna är bra eftersom man under träningen kan svettas en hel del och dessutom är träningskläder mycket lättare att röra sig i. Idag är utbudet för träningskläder stort och det kan vara svårt att välja rätt träningskläder. Därför kommer vi i det här inlägget ge dig en kort genomgång av vilka olika sorters träningskläder som finns.

Träningstights

Vi börjar med underdelar och arbetar oss uppåt. Den vanligaste underdelen som många har på sig under tiden de tränar är träningstights. Träningstights är ett plagg som är flexibelt att röra sig i och används därför av många när de tränar. Enda nackdelen med träningstights är att de oftast inte har några fickor.

Träningsshorts

Träningsshorts är särskilt smidiga att använda om du tränar när det är varmt ute. Det finns många snygga träningsshorts att välja bland. Skillnaden mellan ett par träningsshorts och ett par vanliga shorts är att träningsshorts är flexibla att röra sig i eftersom de är tillverkade av ett stretchigt material.

Sport-BH

Om vi riktar vårt fokus till underkläder som är speciellt framtagna för träning så finns det sport-BH:ar. Skillnaden mellan en sport-BH och en vanlig BH är att en sport-BH hjälper dig att hålla bysten på plats ännu bättre när du rör på dig. En sport-BH är precis som andra träningsplagg tillverkad av ett mer flexibelt material, vilket gör det möjligt för dig att röra dig mer fritt och känna att brösten är på plats när du har en sport-BH på dig under träningen. Om du tränar när det är varmt går det bra att använda en sport-BH som en topp till dina träningsshorts.

Tröjor

Sedan finns det en rad olika sorters tröjor du kan ha på dig under tiden du tränar. Det finns både de som är långärmade och de som är kortärmade. Träningströjor kommer i olika material – de kan vara gjorda av ett stretchigt material som är mer flexibelt att röra sig i, men de kan också vara gjorda av bomull. Det är till exempel snyggt att bära en T-shirt till dina träningstights.

Träningslinnen

Om du vill träna när det är varmt men ändå vill täcka stora delar av din överkropp är det ett träningslinne du ska bära under träningen. Du kan bära ett vanligt linne i bomull eller polyester. Men det finns också träningslinnen som är framtagna av ett stretchigt material.

Jackor

Sist men inte minst finns det särskilda jackor som är framtagna för träning. Det finns flera varianter på träningsjackor. Både de som är tunnare och de som är tjockare. Det finns till exempel de träningsjackor som skyddar dig mot vindar och väta om du tränar utomhus när det är lite kallare. Men det finns också tunnare jackor som du kan ha på dig under din träning som är lätt att ta av sig ifall det skulle bli varmt.