Instagramkonton med fokus på mode

I och med framfarten av sociala medier så finns det många konton man ska hålla koll på om man vill hänga med i svängarna i modevärlden. Det kan inte vara lätt alla gånger att veta vilka som man ska följa och inte. Det är lite som att leta efter den där nålen i höstacken som alla talar om. Visst kan det finnas många bra modekonton på sociala medier, men vilka passar just din smak bäst? I följande inlägg kommer du kunna finna tips på några kända profiler på Instagram som alla modeintresserade borde följa, oavsett om man gillar deras stil eller ej. De är helt enkelt trendsättare utan dess like.

Victoria Beckhamn

Sångerskan som gjorde karriär på 90-talet med Spice Girls är idag en av världens mest ikoniska modelegender. Hon har hyllats av reportrar över hela världen för sin stilrena garderob som passar perfekt med hennes tidlösa skönhet. Oavsett hur många barn hon haft tillsammans med fotbollsstjärnan David Beckham så har hon fortfarande samma slanka figur som en fotomodell. Följ henne och inspireras till en mer klassisk stil.

Stella McCartney

Stella McCartney är dottern till en av världens mest kända rockartister, Paul McCartney såklart. Hon bestämde sig tidigt för att det var mode som hon ville hålla på med, och startade sitt alldeles egna märke med samma namn som hon själv.

Anna Wintour

Det var 1988 som Anna Wintour tog över rollen som chef på Vouge och därefter har hon lyckats bli en legendar inom modevärlden. Det är få som har så mycket inflytande som Anna Wintour, eller som är så respekterade för den delen också. Om man vill bli något riktigt stort inom modejournalistik så är det definitivt Anna Wintour man vill känna. Dock har hon haft ett rykte om sig att kanske inte alla gånger vara den snällaste chefen. Det gjordes till och med en film om henne med Anne Hathaway och Meryl Streep. Självklart var det ingen mindre än Meryl Streep som skulle vara Anna Wintour, och hon gjorde en fantastisk roll. Alla som är modeintresserade bör se denna romantiska komedi även om den har några år på nacken.

Donatella Versace

Donatella Versace är systern till Gianni Versace, och arvtagaren av modeimperiet då brodern tragiskt nog mördades utanför sitt hus i Miami Beach mitt på ljusa dagen. Till en början fick hon kämpa för att fylla broderns skor, men idag är hon en av världens mest ikoniska personer inom modevärlden. Följer man henne på Instagram så kommer man även ha koll på vilka fotomodeller som är hetast just för stunden, eftersom de alla hänger runtomkring Donatella Versace och hennes imperium. Det här är en kvinna med skinn på näsan som aldrig tar skit.