Jobba som stylist kan vara intensivt

Det finns många som drömmer om ett liv som stylist. Men är det verkligen så glamoröst som man kanske tänker sig? Det är svårt att veta innan man väl testat yrket. De som jobbar med det brukar säga att folk har fått en förskönad bild av yrket och även om det är fantastiskt roligt så är det även väldigt stressigt i perioder. I följande inlägg kommer du kunna läsa om några olika områden som man kan jobba inom om man är stylist. Självklart kan man kombinera flera eller alla med varandra om det är ens dröm.

Kläder

En given sak som man kan jobba med när man är stylist är ju att sätta ihop olika stilar genom att matcha plagg. Det här är väldigt populärt inom modevärlden, speciellt när det är dags för fotograferingar för olika märken och catwalks. I många fall kan det vara modeskaparen själv som väljer att styla, eller väljer den personen som ska vara stylist för specifikt projekt.

Smink

Om man vill jobba med styling av smink så heter det att man är makeupartist, och det är också något som är väldigt populärt. Förutom att jobba med själva fotograferingen eller catwalken så kan man ju som makeupartist även jobba med smink i butiker. Det finns många olika märken och tekniker att välja bland.

Hår

Har man jobbat som frisör så är man ju även stylist när det kommer till frisyrer och uppsättningar, även om det kanske inte är det som man brinner för. En del känner dock tvärtom att de inte vill hålla på och klippa utan bara att styla. Då kan man bli hårstylist.