Att vara modell för en dag

Många drömmer om att vara modell, men hur ser en dag ut för en modell egentligen? I följande inlägg kommer du få en snabb genomgång om hur en dag som modell kan se ut.

Förberedelser

Förutom de dagliga sysslorna som ska göras måste man komma ihåg att det finns långsiktiga rutiner också, till exempel kost och hur man sköter sin hy. Det är viktigt att man tränar så att kroppen håller sin snygga form.

Fotografering

På en fotografering kanske det endast är några fotografier som blir lyckade, trots att fotograferingen tog en hel dag. Det här kan vara mycket krävande både fysiskt och psykiskt för modellen, och därför är det viktigt att man tränar tålamod.

Catwalk

Att gå på catwalken är en viktig del i modellyrket, och det gäller att man har snygg gång och attityd. En del modeller tar klasser för att bli bättre på att gå på catwalken.

Mingel och event

Förutom att man ska jobba med catwalks och fotograferingar är det viktigt att man skapar sig ett namn, och det gör man enklast genom att försöka röra sig i “de rätta kretsarna” och mingla med modeskapare och fotografer.