Jobba som designer

Att jobba som designer är ett kreativt yrke och det finns många olika områden som man kan specialisera sig inom. Om man tittar på de yrkena som designer inom modevärlden så är det främst designer av kläder, skor, smycken, väskor och så vidare som det handlar om. Men man kan även jobba som designer av mönster och scen till catwalk. I följande inlägg kommer du kunna läsa om stegen man vanligtvis bör ta för att kunna jobba som designer.

Skaffa en bra utbildning

Det finns självklart de som lyckats som designers utan att någonsin ha gått någon relevant utbildning, men i dagsläget, med hög konkurrens, är det lika bra att man skaffar sig en sådan. Det finns många olika utbildningar som är bra i Sverige, men man kan också söka sig till skolor utomlands om man skulle vilja det. Det kan vara ett bra sätt för den som även vill plugga språk.

Praktisera hos en modeskapare

När man väl har skaffat sig sin utbildning så kan nästa steg vara att man praktiserar hos någon modeskapare som man faktiskt gillar och som man tror att man kan lära sig något av. Det är inte alla gånger den hetaste arbetsplatsen som är den bästa för just dig.

Ta anställning eller starta eget

När det sedan är dags för en att ta steget ut som designer i modevärlden så kan man antingen välja att jobba för någon annan, eller så kan man starta ett eget bolag och sitt alldeles egna varumärke.