Så hittar du bekväma skor

Letar du efter bekväma skor? Då har du kommit rätt. Guiden du läser här ger dig nämligen tips på vad du ska tänka på när du köper nya skor och hur du hittar rätt par – även utan att prova skorna först.

Märken med bekväma skor

Skornas bekvämlighet och kvalitet är såklart inte helt beroende av skomärket. Därmed är det inte sagt att valet av märke inte påverkar hur snygga, funktionella och inte minst hur sköna skorna är. Reiker och Ecco skor är bekväma. Det är skorna kända för att vara, samtidigt som de också har rykte om sig att ha trendig, stilren design. Om du hittar ett märke med bra skor är det troligt att samma märke levererar bekväma skor för dig igen och igen.

Tips för att hitta sköna skor

Vad ska du tänka på i jakten efter sköna skor?

  • Bred klack. Skor med breda klackar är oftast mest fotriktiga, eftersom foten får mer stöd i dem än i skor med smala klackar.
  • Breda band. Många sandaler och finskor har band. Visst är det lätt att falla i fällan och välja skor med smala band? För att ge foten stabilitet bör du dock satsa på breda band i stället. De breda banden håller nämligen foten på plats i skon.
  • Vadderad sula. Fötterna gillar skor med vadderade sulor. Välj därför sådana skor och ge fötterna skön tryckavlastning.