Historiska personer inom mode

Det finns många kända namn som bör nämnas om man ska prata om de som format modevärlden som vi känner till den idag. Dock kan det vara svårt att säga med 100 % säkerhet vad de har bidragit med och hur världen skulle sett ut idag om de inte funnits. Oavsett kommer i följande lista några kända modeikoner genom tiderna:

Syskonen Versace

En syskonskara som kan vara en av de mest kända är såklart Gianni och Donatella Versace. Det var Gianni som var geniet men efter att han mördats utanför sitt hem i Miami Beach så var det systern Donatella som tog över modeimperiet.

Coco Chanel

En annan kändis inom mode är självklart Coco Chanel. Det finns många kända citat från den här skaparen av mästerverk inom modevärlden, och förutom citat finns det ju även väldigt många vackra klädesplagg och väskor.

Cristian Dior

Christian Dior skapade allt ifrån skor till smink. Det som en gång bara var en hobby är vad vi idag ser som ett av världens mest kända varumärken. Något som varit viktigt genom åren är ikoner inom modevärlden som ansikten för Dior som varumärke.