Finn stilen med färgblockering

En kul trend som funnits i några år nu är så kallad färgblockering och som syns både på catwalken och gatan. Den är inte för de mest försiktiga, utan är ett ganska tufft sätt att klä sig. Här är tanken att dra till sig uppmärksamhet, inte att vara diskret.

Begreppet färgblockering är en direkt översättning från engelskans “colour-blocking” och innebär att du introducerar en detalj i dina kläder som bryter helt med resten av utstyrseln. Du kan till exempel ha på dig en limegrön klänning med ett smalt, rött skärp i mitten eller kanske en mörkgrå kostym med en illrosa näsduk i bröstfickan. Det är inte fråga om klassiska pastellfärger eller vaga nyanser, utan att bryta med en stark, markant färg.

Bryt färgen med accessoarer

För att klä sig på ett färgblockerande sätt krävs det först och främst att du inte är rädd för vare sig färger eller att dra till dig blickar. Det är inte för inte som just färgblockering är populärare bland personer som jobbar med design än revision. Börja med att sätta på dig klädesplagg som har den modell och design som du gillar. Du kan hitta kläder med snygga färger hos Stone Island och antingen köpa någon enkelt som en T-shirt, ett par byxor eller en hel outfit.

Låt kläderna gå i en viss ton, exempelvis en vacker blå färg och lägg sedan till accessoarer som bryter med just den kulören. Vid färgblockering handlar det alltså inte om att hitta en matchande färg, vilket i det här fallet skulle kunna vara grått eller ljusrosa, utan satsa i stället på en väska eller hitta en trendig hårscarf i en het, intensiv neonfärg i moderiktig 80-tals anda.