Jobba som modeexpert

Om man är väldigt intresserad av mode så kan man försöka bli expert på det. I följande inlägg kan du läsa om några kanaler där modeexperter behövs ständigt! Kom dock ihåg att det krävs mycket arbete och slit för att man ska kunna kalla sig expert en vacker dag. För vissa går det här väldigt smidigt eftersom man tycker att det är kul och därmed lär man sig snabbare. Det kan vara olika från person till person.

Tidning

Det finns alltid tidningar som behöver experter som uttalar sig om de hetaste trenderna. Om det här är ett jobb som man väldigt gärna vill ha så kan det vara bra om man pluggar för att bli journalist först.

TV

Om man hellre vill jobba med rörliga bilder så kan man välja utbildningar med program med inriktning på media. Det finns många olika kanaler med olika inriktningar, så det finns många saker man kan välja bland om det är det här man vill jobba med.

Blogg

Ett annat sätt är att man helt enkelt jobbar för sig själv och startar en blogg där man skriver alla sina tankar och idéer. Det är många som börjar den här vägen och för vissa kan det gå snabbare att bygga en karriär som bloggare än för andra. Det gäller att man har tålamod och disciplin. När man väl har läsare så vill man ju inte att de ska tappa intresset och helt plötsligt sluta läsa bara för att man inte har så mycket nytt material på sin blogg. Det är även viktigt att man uppdaterar med jämna mellanrum.

Youtube

Om man väl har en blogg så är kanske steget till att starta en Youtube-kanal inte så stort. Då kan man komplettera sin blogg med rörlig bild, något som blivit väldigt populärt bland de yngre generationerna idag. Det är ju viktigt att man hittar sin målgrupp, så om man känner att den målgruppen man har inte är så intresserade av Youtube så kanske det är slöseri med tid.

Sociala medier

Oavsett om man jobbar för sig själv eller någon annan så kan det vara smart att vara aktiv på sociala medier. Det här kan hjälpa en att skapa sitt namn. Med många följare kan man välja och vraka lite mellan olika kanaler att jobba genom. Om det är så att man har en anställning men under åren lyckats bygga upp en stor grupp följare så kanske det är dags att bli egenföretagare.