Så matchar du jeansen

Få plagg är väl så älskade som jeansen? De finns i varje människas garderob och går att matcha på oändligt många sätt. Det är dessutom nästan alltid rätt att bära dem, oavsett om det är vardag eller fest. I den här texten ska vi ge några förslag på hur du kan matcha olika jeansmodeller för att skapa snygga outfits.

Otaliga jeansmodeller

Aldrig har det nog funnits så många olika modeller av jeans som det gör nu. Det betyder att man oavsett stil och kroppsform kan hitta ett par som sitter snyggt. Vi har till exempel raka jeans, tajta jeans, jeans med låg och hög midja, mom jeans och byxor med boyfriend fit. När man står inför en ny jeansmodell kan det dock vara svårt att veta exakt hur man ska kombinera dem för att skapa en snygg outfit. Här följer därför lite hjälp på traven.

Matcha olika modeller

Modellen med hög midja och raka ben har varit populär ett tag nu. Den skänker lite sjuttiotalsvibbar och sitter väldigt bekvämt. Många har dock lite problem med att matcha dem, men det är faktiskt inte alls svårt. Det kan faktiskt räcka med en snygg t-shirt eller en härlig tröja. Tänk bara på att stoppa in överdelen i midjan så att inte den snygga, höga midjan försvinner under plagget. På fötterna kan du sedan sätta sneakers. Rör det sig om ett festligare tillfälle kan du välja en skir blus och sätta ett par klackar på fötterna. Komplettera looken med en kuvertväska och stora örhängen.

En annan modell som blivit väldigt populär är jeans med boyfriend fit. Dessa är lösa i passformen och menade att se härligt avslappnade ut. Matcha dem med en löst hängande skjorta med en tajt topp under och sätt snygga sneakers på fötterna.

De ankelkorta jeansen är också väldigt snygga. Här har du en chans att låta skorna vara i fokus. En i övrigt väldigt enkel outfit tillsammans med en klack i en härlig färg eller ett snyggt mönster blir väldigt fint till dessa.

Våga färg

När man tänker på jeans tänker nog de flesta automatiskt blått, men dessa byxor kommer i fler färger än så. Vad sägs om exempelvis lila, gult eller rött? Jeansen finns också i andra material än klassisk denim. Varför inte satsa på ett par i läcker lack till festen? Den här modellen kan med fördel också kläs ned och användas till vardags. Kombinera då dina byxor med en snygg collegetröja och sätt sneakers på fötterna. Över axeln slänger du sedan en snygg axelremsväska, sedan är du hemma.

Kort sagt, våga ha kul med dina plagg och testa nytt. Känner du dig snygg och trivs så kommer du att utstråla det och alla andra kommer också att älska din outfit.