Vikten av en bra och snygg vinterjacka

En snygg jacka vill alla ha men det är svårt att hitta en jacka som är snygg och inte gett efter en tum gällande funktion. Parajumpers är precis en sådan jacka som har allt. Det finns Parajumpers för herr som är moderiktiga där funktionen är i allra bästa slag. Parajumpers är nämligen en jacka som ursprungligen var ämnad för ett räddningsförband i Alaska. Räddningsarbetarna kallas för parajumpers och deras uppgift är att rädda liv under svåra förhållanden. Jackorna är främst gjorda för att vara funktionella med slitstarkt nylon men som också är väldigt trendiga och snygga. Bland sortimentet finns bland annat lättviktsdunjackor, västar och parkas. Eftersom de har olika modeller som passar till olika tillfällen kan det vara värt att ha fler än en jacka. Låt behovet styra vad du behöver för jacka.

Funktioner för en bra vinterjacka

Vintern är en underbar årstid men den kan också vara väldigt kall. Vädret på vintern sliter hårt på kläderna och därför är det viktigt med en bra jacka som klarar flera vintrar utan att bli sliten. För att göra det krävs det att jackan är gjord av bra och smarta material. En bra vinterjacka ska vara fukt- och vattenavvisande, hålla dig varm, ha en bra passform och ha en bra ventilation. Det är också ett stort plus om de har smarta fickor och andra finesser.

Köp en jacka efter behov

När du ska köpa en vinterjacka ska du först fundera på vad du ska göra när du använder den. Du kanske behöver en jacka som du använder till vardags och en jacka till skidresan. Dun är väldigt bra men har inte riktigt samma tålighet som syntet. Syntetisolering står bättre emot väta än vad dun gör. Tänk på att i regel har en dyrare jacka bättre dun än en billig dunjacka. Så istället för en billig dunjacka kan det vara bättre med en jacka i syntet. Det är helt klart värt att investera i en riktigt bra jacka. Du kommer tacka dig själv när det är riktigt kallt. Men det är behovet som avgör vilken jacka du behöver och som kommer fungera bäst för dig.