Trender inom smycken

Genom mänsklighetens historia har smycken spelat en stor och varierande roll. Man har burit smycken för att visa vilken social status man har. Smycken kan också bäras för att visa att man har koll på trender och i den här artikeln går vi igenom några heta modetrender inom smycken just nu.

Ädelstenar

Att använda sig av ädelstenar till smyckestillverkning har varit populärt sedan länge. De ädelstenar som är mest trendiga just nu är den gröna smaragden, den lila ametisten, den rosa rosenkvartsen och den klara bergkristallen.

Men den ädelsten som många först tänker på när det kommer till smyckestillverkning är diamanten. Diamanter är en av de dyrare ädelstenarna och används i dyrare smycken. Ett smycke där diamanten är särskilt trendig att använda är till vigsel eller förlovningsringar.

Diamanter är något du kan sälja. Du kan sälja diamanter via ett företag som köper dina diamanter eller ditt guld. Då skickar du iväg dina diamanter till företaget med ett brev och du får betalt så snart de mottagit ditt brev.

Silver och guld

Att bära smycken i silver eller guld är något som troligtvis aldrig kommer att gå ur tiden. Guld och silver är material som är lätt att kombinera till andra material och färger. Det går också bra att blanda guld och silversmycken. Till exempel så kan du bära ett armband i silver och ett av guld. På så sätt sticker dina smycken ut lite mer i mängden.

Smycken till håret

Sedan finns det de smycken som är till för håret. Just nu är det väldigt trendigt att bära olika hårband och diadem. Andra exempel på smycken som ät till för håret år olika klämmor, hårspännen och snoddar. Hårspännen och klämmor är särskilt populära att använda när man gör uppsättningar inför ett bröllop eller en bal.

Smyckeset

En sak som är en bra present att ge bort till någon du tycker om är ett smyckeset. Hos de olika företagen som säljer smycken kan du hitta olika smyckeset. I ett smyckeset kan det ingå olika kombinationer av smycken. Till exempel en ring och ett armband eller ett halsband och ett armband. Smyckeset kommer oftast från samma kollektion, har samma material och samma färg. Det innebär att det blir lättare för den som bär smyckena att matcha och det blir även lättare att välja vilka smycken man ska bära.

Smycken av influencers

Influencers är vår tids störta makthavare och det är något som även smyckesföretagen har förstått och har anlitat olika influensers för att ta fram smyckeskollektioner till deras varumärken. 2018 fick Therese Lindgren ta fram en kollektion med glitter. Hennes kollektion var inspirerat av djur och natur. Nicole Falciani är ett annat exempel på en influencer som fått göra smycken med ett smyckesföretag. År 2019 fick hon ta fram en kollektion med företaget Edblad. Guldfynd är ytterligare ett exempel på ett smyckesföretag som samarbetat med influencers. Några influencers som fått tagit fram en smyckeskollektion med guldfynd är Bianca Ingrosso, Alice Stenlöf och Victor Frisk.